Ontwikkelingswerk

Zelfredzaamheid

Weleens in Afrika geweest? Wel eens gezien hoe de allerarmsten verstoken blijven van alle hulp en dus nooit uit hun trieste situatie kunnen komen? Wij van Vraag en Aanbod Internationaal vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan. Niet door geld te geven, want dat geeft slechts tijdelijk verlichting. Wij geven mensen gereedschappen, zodat ze zelf de kost kunnen verdienen.

 

We laten enkele mensen aan het woord, die dankzij onze middelen en uw steun nu in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Van doelloos naar automonteur

“Na mijn opleiding zat ik thuis, zonder werk, zonder inkomen. Maar dankzij de gereedschappen die ik kreeg van Vraag en Aanbod Internationaal, heb ik nu een eigen werkplaats waar ik auto’s onderhoud en repareer. Nu verdien ik zelf mijn kost. Sterker nog, ik leer anderen in mijn werkplaats het vak waar ik zelf zo trots op ben. En hebt u de foto goed bekeken? Want dat zie je hier niet zo vaak: een vrouw als automonteur.”

 

“Scholing is het machtigste wapen om de wereld te veranderen. (Nelson Mandela).”, maar als je na je opleiding niet aan de slag kunt, heb je nog niets. Maar met het juiste gereedschap kunnen we het verschil maken.”


Een naaiatelier met toekomst

“Leren was niet mijn favoriete ding, ik werk liever met mijn handen. Nu ben ik gelukkig, omdat ik met die handen mooie dingen kan maken. Dat doe ik met de gereedschappen die ik ontving van Vraag en Aanbod Internationaal en zo verdien ik nu zelf de kost.”

“Mooi, hè die kleding die wij maken. Natuurlijk is het fijn als je zelf en je kinderen mooi gekleed zijn. Maar wij maken ook nog schooluniformen voor kinderen van de lagere school. Zo ziet er iedereen keurig uit en verdienen wij wat bij voor ons eigen levensonderhoud. Die naaimachines komen uit Nederland. Het zijn gebruikte naaimachines. Maar Vraag en Aanbod Internationaal heeft ze ingezameld en weer opgeknapt. En deze naaimachines geven ons kansen voor de toekomst.”


Het uitvoeren van onze projecten kost geld. Wij zijn daarom altijd op zoek naar sponsors. Help ons en doe een donatie. Dit kan gemakkelijk online.


Projecten mozaiek

Enkele foto's van onze projecten. Klik op de foto voor de bijbehorende projectbeschrijving.

Doel regio's ontwikkelingswerk

In het onderstaande kaartje vind u de regio's waar wij het meeste werk voor verrichten. Bij de ballonnetjes bevinden zich onze intermediairs. Wij versturen doorgaans meerdere projecten per container naar deze regio's. De intermediairs helpen met het verdelen van de goederen als alles in een doel regio is aangekomen.

Container routes

In het onderstaand kaartje kunt u de routes zien die onze containers afleggen. Per vrachtauto van Alphen (Noord-Brabant) naar de haven Rotterdam en dan per containerboot naar de haven Mombassa of naar de haven Dar es Salaam.

 

Vanuit haven Mombassa gaat het dan per vrachtauto verder naar Kampala en/of Kasese.

OF

Vanuit haven Dar es Salaam gaat het dan per vrachtauto verder naar Njombe en/of Mbeya.