Projecten Caritas Njombe

Njombe Vocational Training Centre

16-011-02

Itowelo Civil Economic Organization

16-010-02

Mshikama group

16-009-02

Mukunga group

16-008-02

Fugamila Workshop group

16-007-02

Elasta group (Ludewa district)

16-006-02

Sinds hun opgerichting in 1999 hebben hier ruim 500 studenten een opleiding afgerond in autotechniek of elektrotechniek. Zij willen hun aanbod nu gaan uitbreiden met loodgieten, lassen, timmeren, kleermaken en computervaardigheden. Zij hebben een perceel bouwgrond verworven in Mfereke street in de stad Njombe waar zij een nieuwe school willen bouwen. Zij hebben nu 80 schoolbanken en beschikken over 5 (VETA gecertificeerde) trainers. Voor hun opleiding autotechniek hebben wij een sidebox samengesteld waarin o.a. een garagecrick, acculader en een compressor.

Itowelo Civil Economic Organization is opgericht en als NGO (non governmental organization) geregistreerd in 2014. Jongeren worden opgeleid op het gebied van metselen, houtbewerking, loodgieten en elektrotechniek zoals nodig is bij het bouwen van huizen, zowel in stedelijke gebieden als op het platteland. Voor afgestudeerden is in de regio veel emplooi te vinden.  Een tekort aan goede gereedschappen beperkt hun mogelijkheden voor meer opleiding en voor meer economische ontwikkeling.

Mshikamano Group werd opgericht in december 2011 en werd operationeel in januari 2012. Zij stellen zich tot doel om door opleiding jongeren betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt. Zij beschikken hiervoor over 6 trainers, die les geven op het gebied van timmeren, lassen, loodgieten en kleermaken. Het aantal leerlingen dat de opleiding volgt is nu nog 15 per seizoen maar met onze donatie kunnen zij gaan uitbreiden.

Mukunga group is gevestigd in Melinze street in de stad Njombe. Zij zijn begonnen met 10 vrouwelijke studenten die inmiddels zover zijn opgeleid dat de meeste van hen beschikken over een certificaat van de Vocational Education Training Authority (VETA). Zij verzorgen weer de opleiding aan nieuwe deelnemers.  Deelnemers die terugkeren naar hun geboorteplaatsen vinden daar emplooi en inkomen voor zichzelf en voor hun families.

Zij zijn opgericht in 2012 en gevestigd in een eigen gebouw in Chaugingi street in de stad Njombe. Zij stellen zich tot doel om werkloze jongeren op te leiden op het gebied van houtbewerking, kleermaken en elektrotechniek. Zij financieren hun activiteiten door verkoop van in de opleiding geproduceerde kleding en goederen. Met onze donatie aan naaimachines en gereedschappen verwachten zij het aantal studenten de komende jaren flink te kunnen uitbreiden.

Zij zijn gevestigd in Idungilanga Ward in het Ludewa District, ten zuiden van de stad Njombe. Sinds hun oprichting in 2009 hebben 180 deelnemers een opleiding afgerond. Zij richten zich op werkloze vrouwen en kinderen die anders geen toegang zouden hebben tot beroepsonderwijs. Zij financieren hun activiteiten door verkoop van in de opleiding geproduceerde kleding. De huisvesting wordt nu nog gehuurd.