Projecten Caritas Kampala

Ndiwulira Memorial Vocational Institute

16-048-04

Catholic Workers Movement

16-47-04

St. Anthony Vocational Training Institute
16-046-04

Namulanda Technical Institute

16-045-04

Entebbe Institute of Vocational Studies

16-044-04

Shoreline Technical Institute

16-043-04

Dit instituut is erkend en verbonden aan het Directoraat voor industriële opleidingen en het Ugandese Instituut voor particuliere beroepsopleidingen. Het instituut startte in 2010 met een metaalbewerkersopleiding en lassen, ten behoeve van werkers in de mijnbouw. Daarnaast ontstond de behoefte aan minder formele opleidingen; vooral voor het aanleren van een beroep voor weeskinderen, vroegtijdige schoolverlaters, huisvrouwen.

Deze organisatie is opgericht in 1998 en erkend door het stadsbestuur van Kampala. Leden van de Mbuya-parochie worden actief ingezet om de sociaal-economische omstandigheden te verbeteren, naast het geestelijke welzijn. Ze hebben het beheer over schoolkantines, een evenementenzaal en een kleine drukkerij. Men wil ook afdelingen opstarten voor kleding en haarverzorging.

Deze school is in 2008 gestart vanuit de plaatselijke katholieke kerk en bedoeld voor jongeren die buiten de boot dreigen te vallen door vroege zwangerschappen, schoolverlaten of gebrek aan schoolgeld. Het instituut is erkend door het Ministerie van Onderwijs en de Ugandese associatie voor beroepsopleidingen. In totaal heeft het instituut al 300 jongeren opgeleid voor kleding maken, haarverzorging, horeca, timmeren en metselen.

Dit instituut werd opgericht door een groep leiders van bedrijven met de bedoeling de eigen mogelijkheden te vergroten door uitwisseling van kennis, vaardigheden en ervaringen. In Uganda is een sterk streven waarneembaar om de industrialisatie uit te breiden. Meer mensen aan het werk in kleine eigen bedrijfjes is daarbij een eerste stap. Het instituut onderhoudt contacten met de Makerere Universiteit van Kampala.

Dit instituut geeft vaardigheidstrainingen/opleidingen in Katabi. Deze plaats ligt aan de hoofdweg van Entebbe naar Kampala. Het kent verschillende afdelingen:

Haarverzorging, kleermaken, catering en horecamanagement, consumptieve technieken, computergebruik, Administratief werk en een verpleegopleiding.

Dit instituut is in 2005 opgericht vooral voor jongeren uit Kigungu en de eilanden in de buurt. Deze jongeren zijn veelal vroegtijdige schoolverlaters, kinderen van HIV-ouders of hebben geen ouders meer. Daarom geeft het instituut technische en beroepsopleidingen voor deze jongeren. Er worden certificaten uitgereikt waarmee de jongeren kunnen gaan werken of een eigen zaakje op kunnen zetten. De opleiding werkt ook samen met plaatselijke bedrijfjes.